הצילו! גזים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

01/03/2007 | 22:02 | מאת: אמא

היי, אני 8 חודשים אחרי לידה. מאז הלידה אני סובלת מגזים. כל דבר חוץ ממים, עושים לי גזים. פשוט איכות חיים ירודה עם הרגשה של נפיחות כל הזמן. היש פתרון?

02/03/2007 | 13:21 | מאת:

היי לך, קודם כל מזל טוב, 8 חודשים זה עוד בגדר "טרי טרי", לא? יש לי לומר לך כמה דברים, קודם כל זה מאד אופייני שאחרי לידה יתעוררו תופעות כגון אלה. הרי בקרב נשים לאחר לידה מתרחשות תנודות הורמונליות וכל תסמיני הגסטרו מאד מושפעים ממצבים הורמונליים. נשים רבות מדווחות על החמרת הסימפטומים לקראת המחזור, ואפילו - קשה להאמין אבל בדוק - לפני ביוץ. כך שאני מאמינה שלאט לאט זה ירגע גם אצלך. דבר שני - העובדה שכל אוכל לא עושה לך טוב, עשויה להעיד על כך שזו תסמונת המעי הרגיז - זה מצב אופייני מאד. תינוק חדש מביא אתו הרבה אושר (טפו טפו טפו...) אבל גם הרבה עומס רגשי ופיזי, וסביר שאת מגיבה גם "מהבטן"... שווה להתייעץ עם רופא גסטרו. ממליצה לך לעשות גם בדיקת אי סבילות ללקטוז - בדיקת נשיפה פשוטה, שאפשר לעשות בקופת חולים. יכול להיות שהופיעה אצלך רגישות ללקטוז (סוכר החלב) ולקיחת תוסף פשוט יכולה להועיל לך מאד. וכן, זה יכול להופיע באמצע החיים. גם אצלי זה היה כך. ולגבי עצות מעשיות - אין ברירה אלא לעשות ניסוי וטעיה בל מה שקשור לשינויים תזונתיים. את חייבת לבדוק היטב את התזונה שלך - אם ממש חשוב לך - תרשמי בדיוק במשך שבוע מה את אוכלת ושותה ואני מאמינה שתגלי בכל זאת "חוקיות" מסוימת. אני מצרפת לך קישור לאתר עם עצות תזונתיות בנושא: http://www.csclub.uwaterloo.ca/~nnagid/dcat/WebMisc/gamnon%20-%20herbs%20and%20medicines/AG-NewHerbal/REMEDIEs/H-Remedies-Flatulence.html תרגישי טוב. הרבה בריאות לך ולבייבי....