לליהיא

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

24/12/2006 | 20:58 | מאת: שמנמנה

תודה רבה על תשובתך :) הייתי רוצה לדעת מעט יותר על התזונה שלך ( אני נעזרת בדיאטנית אך היא מאד מחמירה וגם בזמן הפוגה לא ממליצה לאכול ירקות וסיבים). האם את אוכלת ירקות חיים? האם ואיזה פירות את יכולה לאכול? האם את יכולה לאכול לחם קל או גבינות רזות? אשמח לכל אינפורמציה תזונתית ושוב... תודה .

לקריאה נוספת והעמקה
26/12/2006 | 19:28 | מאת:

היי... אולי תחליפי ניק? מתוך הזדהות, אני מסרבת לכנות אותך ככה...:) אז ככה, אני יכולה לספר לך בקווים כלליים על התזונה שלי, אבל בקרוהן כמו בקרוהן, הדברים האלה מאד אינדיבידואליים ומה שטוב לי, לא בהכרח טוב לך. את צריכה פשוט לנסות, לאט ובזהירות, ולראות מה עושה לך טוב. אני אישית לא הלכתי לייעוץ דיאטני עם גילוי המחלה,כי הרגשתי שאני יודעת מה טוב לי ומה לא, וגם נחשפתי להמון חומר כתוב בנושא. אז ככה- לגבי ירקות - כמעט ולא עגבניות (חומצי מדי), בשום אופן לא בצל או שום, לא ירקות "מוגזים" ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי) אבל חוץ מזה - הכול. בזמן התקף- בעיקר מלפפונים והשאר-מבושלים. פירות - לא פירות הדר, אבל כן תפוחים, בננות, אגסים, תותים והפינוק האולטימטיבי - דובדבנים. הרבה טבעול-לייט, לפעמים עוף, דגים. לגבי מוצרי חלב - יש לי גם אי סבילות ללקטוז, ולכן שותה חלב דל לקטוז. גבינות - כמה שפחות גבינות לבנות רכות. הכי בטיחותי - גבינה צהובה (לייט, כמובן...), לבנות קשות, קצת קוטג'. גם יוגורט (כן, כן, רק דיאט...) הולך טוב. מתחום הג'אנק - פיצה ללא תוספות. אגב, אם את בעניין מוצרי דיאט (גלידות, יוגורטים וכאלה) שימי לב שהממתיקים המלאכותיים גורמים להרבה אנשים לשלשולים, אז לא להיסחף. לחם - לא מאלה שמלאים סיבים גסים, אבל כן לחם קל ועדין. מאגף המתוקים - תלוי במפלס הסרוטונין שלי באותו יום... בדרך כלל - לא. יש ימים שגם תזונה קלה עושה לי רע. זה ממש משתנה מיום ליום, אבל בגדול - לדעתי אפשר לשמור על דיאטת הרזיה גם עם קרוהן (המדובר, כמובן, בתקופות שאנחנו לא נראות כמו אנורקטיות...) נכון שהשינויים האלה מתסכלים ומעצבנים, אבל שימי ...! תעיפי את המשקל ותשתדלי להינות מכל יום שעובר לך בלי התקף. אם יש לך עוד שאלות, בכיף.