מר בפה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

06/11/2000 | 22:41 | מאת: ליביה

מזה כשבוע אני סובלת מהרגשת מרירות בפה, אני כל הזמן חיבת ללעוס משהו כדי להחליש את התחושה, בעקבות בדיקת דם שהראתה ניטרופילים קצת נמוכים עשו לי את כל הבדיקות האפשריות כולל אולטראסאונד כבד וטחול. בדיקות הדם האחרונות תקינות לחלוטין כולל תפקודי הכבד. מה יכולה להיות הבעיה וכיצד ניתן לטפל . תודה ליביה

08/11/2000 | 12:35 | מאת:

חוש הטעם והריח קשורים בצורה הדוקה. קיימת ירידה בחושים אלה עם הגיל יותר בחוש הריח מאשר בטעם. סיבה שכיחה לשנוי /אובדן טעם - זהום בדרכי נשימה (''התקררות'').בדרך כלל הבעיה חולפת תוך חודשיים שלשה. זהומים בסינוסים ,רבוי חידקים אנארובים בלשון וחניכיים( חידקים שחיים בתנאים ללא חמצן) או אלרגיה שכיחים גם כן. ממחלות דרכי העכול :להחזר הקיבתי ושטי (מחלת הרפלוכס) המאופין עי חזרה של תוכן קיבה לושט/פה נילוה לעתים טעם מר בפה. סיבות אחרות: תרופות וחשיפה לחומרים כימיים ,עשון. סיבות נדירות: הפרעות נוירולוגיות כולל חבלות ראש , מחלות אנדוקריניות (הורמונליות) כגון סכרת , תת פעילות בלוטת המגן.

08/11/2000 | 12:38 | מאת:

חוש הטעם והריח קשורים בצורה הדוקה. קיימת ירידה בחושים אלה עם הגיל יותר בחוש הריח מאשר בטעם. סיבה שכיחה לשנוי /אובדן טעם - זהום בדרכי נשימה (''התקררות'').בדרך כלל הבעיה חולפת תוך חודשיים שלשה. זהומים בסינוסים ,רבוי חידקים אנארובים בלשון וחניכיים( חידקים שחיים בתנאים ללא חמצן) או אלרגיה שכיחים גם כן. ממחלות דרכי העכול :להחזר הקיבתי ושטי (מחלת הרפלוכס) המאופין עי חזרה של תוכן קיבה לושט/פה נילוה לעתים טעם מר בפה. סיבות אחרות: תרופות וחשיפה לחומרים כימיים ,עשון. סיבות נדירות: הפרעות נוירולוגיות כולל חבלות ראש , מחלות אנדוקריניות (הורמונליות) כגון סכרת , תת פעילות בלוטת המגן. ממליץ שתבדקי גם אצל רופא שיניים ואאג ולהרחיב את הבירור בהתיעצות עם רופא המשפחה במידת הצורך.