רגישות לגלוטן

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

23/12/2005 | 16:41 | מאת: שירלי

האם יכול להיות שאני אלרגית לגלוטן. אין לי תופעות של חולי צליאק. יש לי גירודים בעור אחרי אכילת חיטה. ודוקא אכילה של קמח לבן גורמת לי לתאבון מוגבר איך אני יכולה לבדוק אם אני רגישה לגלוטן/חיטה ? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה
24/12/2005 | 19:37 | מאת:

הי שירלי, הדרך הטובה ביותר לבירור רגישות לגלוטן היא לעשות בדיקת דם לצליאק. העניין הוא שלפעמים (גם אצלי, למשל...) הבדיקה יצאה תקינה, אבל כשאני אוכלת הרבה פחמימות, אני מרגישה ממש חולה. לפי דעתי (הלא מקצועית, כמובן) יש רגישויות למזון שהן "תת-קליניות". כלומר, הבדיקה יכולה לא להצביע עליהם, אבל התסמינים שם ועוד איך! במקרה כזה, פשוט צריך להימנע מאכילת המזון "החשוד" או להפחית את הכמויות. לגבי העניין של התיאבון המוגבר. כמה מוכר! אכילת מוצרי קמח לבן גורמות לתנודות חדות ברמת הסוכר (אינדקס גליקמי גבוה). כתוצאה מהעלייה החדה, הלבלב מפריש אינסולין ורמות הסוכר יורדות מאד. הירידה הזו יוצרת רעב מוגבר וזהו מעגל קסמים. פרופ' רפי קרסו אומר בתוכניות שלו שפחמימות הן יצורים שאוהבים חברה...אם אכלת פחמימה, הגוף ידרוש שתאכלי גם את אחותה, ואחר כך את הבת דודה שלה, וכך הלאה... נסי להימנע מקמח לבן. תשתמשי במקום זה רק במוצרים מחיטה מלאה. כשמתרגלים לזה, זה אפילו טעים... אז תעשי את הבדיקה, ואם הכל תקין, תנסי לשנות תזונה. תרגישי טוב.