בולימיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

10/11/2000 | 03:08 | מאת: ליאורה

שלום רב, ברצוני לדעת אילו הם הנזקים בתחום הגסטרואנטרולוגיה היכולים להיגרם עקב הקאות חוזרות ונשנות מידי יום במשך שנים, וכמו כן אילו בדיקות יש לבצע על מנת שתהיה בקרה על הנזקים? לתשובתך אודה, ליאורה

11/11/2000 | 16:54 | מאת:

שלום ליאורה, תופעת לואי שכיחה של הקאה ממושכת הינה פגיעה לעתים קשה בשיניים. חולים לא מעטים מגעיעם לאבחון הפרעה באכילה בעקבות בדיקה אצל רופא שיניים. תתכן פגיעה בושט עקב חשיפתו התדירה לתוכן קיבה ובנוסף במהלך הקאה חזקה אף יתכן קרע בדופן הושט. הערכה של הנזקים תיעשה עי בדיקת שיניים /גסטרוסקופיה