צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

08/11/2000 | 22:27 | מאת: שולי

יש לי ילד בן 5 חולה צליאק יש אנשים שאומרים שבגיל מסוים המחלה עוברת האם זה נכון?אני מכירה מישהי שהיא היתה ילדה אמרו לה שיש לה צליאק ועכשיו היא בת 20 והיא אוכלת רגיל כי רופאים אמרו לה שהמחלה עברה לה האם זה יתכן?

10/11/2000 | 13:35 | מאת: טליה

אני בת 25 ויש לי צליאק. גילו לי את המחלה בגיל 9 חודשים. המחלה הזו לא עוברת לעולם. הבחורה שאת מכירה - או שהיתה טעות בהבחנה שנתנו לה מלכתחילה או שעדיין יש לה צליאק. בכל מקרה מתרגלים לזה וזה לא נורא בכלל

10/11/2000 | 18:57 | מאת: גל

מאחר ואני ממש טרייה בעסק האם נוכל לדבר בטלפון?? תודה מראש

21/11/2000 | 14:23 | מאת: יעלה

צליאק לא עוברת, אבל בגיל מבוגר יש אנשים שפשוט נשברים ומתחילים לאכול דברים אסורים וחבל, זה שנראה להם שהם לא חולים יותר, זה בגלל שלפעמים הגוף "מסתגל" להתעללויות כלפיו, אבל זה לא אומר שזה טוב לו .נתגלה שאי שמירת דיאטה נטולת גלוטן אלצ חולי צליאק, מעלה את הסיכוי שלהם חתות בסרטן, באופן משמעותי