לתומר הוגה הרעיונות ולכולם
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
אני יושבת וחושבת מה בתזונה של הבן שלי הביא לו את הקוליטיס, ומה שעולה לי כל הזמן זו העובדה שכילד הוא אהב מאד לאכול ממוצרי טיבעול,וליתר דיוק מה שהיה אז בשוק זה הדמוי שניצלים מסויה. אז אולי הסויה המעובדת שכל כך נפוצה היום בעולם על צורותיה השונות, אולי היא זו שגורמת לעליה מטאורית במספר חולי הקוליטיס והקרוהן, במיוחד בישראל (כפי שנאמר לי בבית החולים)? מה דעתכם? היום כבר ידוע שהסויה היא לא מושלמת, בעיקר לילדים, בגלל תכולת הורמונים גבוהה שבה, בזמנו ספרו לאמהות שזה הדבר הכי בריא שיש, הרבה יותר מבשר. ולכן לא חששתי. 0
לצערי, קראתי כבר המון מחקרים על "למה קוליטיס" שמנסים לבדוק תיאוריות כמו זו, ובסוף תמיד התשובה היא ש"לא מצאו קשר מוכח". החל בהרגלי האכיל של האם בהריון, דרך הנקה בילדות, הרגלי שימוש במקררים, מקור המים, עישון סביבתי, שימוש בצבעי מאכל, צמחונות, אכילת בשר, ומה לא? לדעתי האישית - הכל יכול להיות נכון לחלק מן החולים, ואין משהו אחד שנכון לכולם. יש לי הרגשה שקוליטיס היא מחלה כזו, שיש לה המון גורמים פוטנציאליים ואצל כל אחד הסיבה הספציפית היא אחרת, ולכן יש חשיבות עצומה להיכרות עם עצמך וללימוד אישי של מה כן ומה לא לאכול, ובעניין הזה אני מאמינה גדולה ב"תחושות בטן", גם אם אין לך הוכחה מדעית לגבי בנך. מכל מה שכתבתי לעיל צריך גם להסיק שהעצות של כל אחד מאיתנו לגבי מה כן ומה לא לאכול טובות בדיוק לו עצמו, ואין שום ערובה שהן טובות לאחרים, ולכן צריך תמיד לקחת אותן בערבון מוגבל.
כמו שטליה אומרת,כל אחד והסיבה שלו וטוב שאת מפנה אותנו לדברים לגבי הסויה. נכון שחשוב לדעת מה הסיבה והכל קשור להורמונים אבל חשוב הפיתרון והעיקר היום הוא איך מחזירים את הגלגל אחורה ואיך אנחנו מתקנים נזקים ומתמקדים בסיבה שהדפנות של המעיים נפגעות ותודה להודעה שלך שהיא מאוד חשובה כי אני למשל לא שמעתי על כך וזה נותן לנו חומר למחשבה. מעניין מה יגידו אחרים לגבי הסויה.אני לא בטוח שהטבעול הוא כולו על סויה ואני חושב שהוא על בסיס קמח חיטה אבל צריך לבדוק,יש להם גם אתר,אגב. לחיסונים כנראה יש חשיבות גדולה לעניין וגם לאנטיביוטיקה שבמזון ואנחנו מתקדמים לכיוון הפתרון צריך באמת לראות מה גורם לאחד לחלות ולאחר קיבה של ברזל וכך גם נגיע לפתרון.נמשיך לחקור,נמשיך לחשוב. כל טוב