האם אפשר לעשות ניתוח להסרת הצלקות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

28/09/2004 | 15:30 | מאת: דותן

שלום רב, כידוע לאחר ניתוח הפאוץ' יש המון צלקות באיזור הבטן, האם יש איזה ניתוח להסרת צלקות אילו?

29/09/2004 | 13:33 | מאת:

זה תלוי בסוג הניתוח שעושים, אם הוא נעשה בלפרוסקופיה למשל - יש מעט מאד צלקות ואין הצדקה לעשות עוד ניתוח כדי להסיר אותן. בכל מקרה - כל אחד הוא מקרה מיוחד ולכן בעניין זה עליך להתייעץ עם פלסטיקאי, לפני או אחרי הניתוח.

29/09/2004 | 19:23 | מאת: דותן

הניתוח שעליו דיברתי הוא ניתוח שעושים לחולי קוליטיס. האם אפשר להוריד את הצלקות אח"כ? ומה זה ניתוח בלפרוסקופיה??? האם אפשר לעשות זאת בארץ, ?