אולי למישהו יש ניסיון ... ?
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
שלום אובחנה אצלי דלקת קוליטיס כיבית חריפה, לטיפול קיבלתי: חוקן ראפאסל 4 גרם כל יום פתיליה ראפאסל 1 גרם ליום אסאקול 400 מ"ג כפול 3 - שלוש פעמים ביום= 3.6 גרם ליום בחישוב מהיר= כמעט 9 גרם ליום.. האם המינון אינו גבוה מדי? האם אין סף מינון מסויים בו הגוף מספיק להגיב לטיפול? כל רוקח שהייתי אצלו לא יכל לספק לי את הכמות הזו ואמר שצריך לעשות הזמנה מיוחדת - כמוכן- אמרו שזו הפעם הראשונה שהם רואים מרשם בכמות כזו.. אגב, הטיפול ניתן לחודש, עד הביקורת. תודה.
לא קיבלת סטרואידים! כל התרופות הן מקבוצת ה-5ASA, שזה אומר השלב הראשוני ביותר בטיפול. ולשאלתך, לא, זה לא נחשב הרבה תרופות. הרבה אנשים מתחילים טיפול ראשוני בקוליטיס כיבית עם סטרואידים במינון גבוה, שיוצרים הרבה תופעות לוואי (להבדיל מהתרופות שאתה קיבלת, שאין להן בד"כ תופעות לוואי). ולגבי הרוקחים, גם אני - שחולה כבר כמה שנים - צריכה להזמין בכל חודש מחדש את התרופות שלי, כי בתי המרקחת לא מחזיקים בכמויות האלה (אגב, בעיקר בגלל שמדובר בתרופות יקרות מאוד). אז זה שהרוקח צריך להזמין, לא אמור לעורר אצלך שום נורה אדומה.
זה בהחלט מינון גבוה מאד של 5ASA בסך הכל, אבל החלוקה לטיפול בכדורים ולטיפול מקומי בחוקן ונרות מפחית את הבעייתיות של מינון גבוה כזה. מצד שני - לא ברורה לי הסיבה לתת לך גם רפאסל בחוקן וגם בפתילות, כי החוקן "מכסה" גם את האיזור שבו מטפלים בפתילות.למה קיבלת כדורי אסאקול ולא רפאסל, אם כבר? לגבי האספקה - חוקני רפאסל הם תמיד בעיה (ולגביהם אני גם לא בטוחה מה המינון המקובל), אבל כמות כזו של כדורים ונרות לא צריכה להיות בעיה של אספקה, בבית מרקחת גדול. הכמות של הכדורים לחוד ושל הנרות לחוד - לא בעיתי ולא מצריך הזמנ מיוחדת בד"כ. יכול להיות שהשילוב עשה עליהם "רושם". מעבר לכך - כמו שמיכל כתבה - זה עדיף בהרבה על סטרואידים.
מסתבר שאני טעיתי בדבר אחד, אני צריך להשתמש בשבועיים הראשונים של הטיפול בחוקנים, ורק אז לעבור לפתילות. כפי הנראה הדלקת מאוד חריפה ולכן קיבלתי כמות גדולה תודה למגיבים