קרוהן-טיפול ?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - תמיכה

08/11/2000 | 14:40 | מאת: שני

בס"ד שלום ד"ר ברכותי על נושא פורום זה! קרוב משפחתי הינו בן 60 + ,סובל מאי ספיקת לב כרונית ,סוכרת ,ול"ד גבוה הנ"ל סובל קשות מכאבי בטן עזים יציאות בלתי סדירות (לרוב עצירות)ואף עויתות הנ"ל עבר קולונוסקופיה שאיבחנה עיבוי מעי ולאחר מכן המחלה ע"ש קרוהן(מה שלא הוברר מתחילה) הטיפול שניתן הוא PENTASA אך נאמר שללא קורטיזון בתחילה היעילות מסופקת למדי מובן שדבר זה מהווה בעיה כי הנ"ל סובל מל"ד גבוה וסוכרת שאלותי: 1)מדוע האבחון הגסטרואנטרולוגי כה ארוך(קולונוסקופיה ואח"כ עוד רנטגן ,לאחר מכן היה קטע "מת" בצילום הקולנוסקופי והרופא רצה שנית צילום ורק בסוף אובחן הקרוהן) 2)מה בדבר יעילות ה PENTASA ללא קורטיזון ?האם העדר הקורטיזון במרה זה מוצדק? 3)האם הדבר מחייב אשפוז ?ובמקרה ספציפי זה ?? 4)האם אפצס במעי הגס הינו פועל יוצא של קרוהן?כיצד מטפלים בו במקביל 5)לסיום היכן אוכל למצוא חומר בנושא ? בתודה

11/11/2000 | 00:02 | מאת: גלית

שלום שני לגבי חומר על מחלת הקרוהן ניתן למצוא מידע באתר של העמותה של חולי קרוהן וקוליטיס (ניתן לחפש את המילה קרוהן בוואלה, למשל) באתר ישנם גם קישורים לאתרים בארץ ובחו"ל כמו כן ניתן לפנות אל העמותה ולקבל מידע על המחלה בברכת בריאות גלית