אפרופו הניסוי בהדסה...
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
אתמול התקשר אלי הרופא שמנהל את המחקר עם מעט פרטים. אני כבר מילאתי את השאלון הקצר שכלל שאלות אינפורמטיביות על אופי המחלה - תדירות התקפים, תסמינים, תרופות, ניתוחים וכו'. הרופא היה שבע רצון ממה שסיפרתי לו - בלי ניתוחים, כרגע מצב טוב ולא לוקחת אימורן וסטרואידים. הוא שאל ממש על התרופות במיוחד על אימורן ופורינטול כי כידוע הם עובדים על מע' החיסון וזה גם מטרת המחקר. אבל ההתלהבות ירדה שסיפרתי לו שיש לי הצרויות במעי. הוא אמר שאולי זו תהיה בעיה אבל לא בטוח. הוא הדגיש שחצי מהנחקרים לא מקבלים באמת את התרופה. והכנת ה"שיקוי" כרוכה בבדיקת קולונוסקופיה בה נוטלים רקמה עם חלבון המעי. כעיקרון קבענו להיפגש ואני מאוד מקווה שאני לא אסע כ"כ רחוק לחינם.
ואני ממש מאמינה בו. (מקווה שאני לא אתאכזב בעתיד)
ו"טיול" לירושלים אף פעם אינו לחינם :-)
היי רונית, לא לשכוח להמשיך ולעדכן...... תרגישי טוב,אלי גולני.
בלי ניתוחים..... זה נותן לי הרגשה שלעשות ניתוח זה משהו משפיל....מוריד אותך בדרגה.... אחרי12 שנה שהצחלחתי להימנע מניתוח ותרופות ועשיתי מה שרציתי עכשיו אני מרים ידיים והולך לניתוח...לעזזל... אבל מה אני יכול לעשות..
אילן, אל תחשוב כך. יש ניתוח ויש ניתוח. כל המטפלים מעדיפים לטפל בחולה קרוהן שלא עבר ניתוחים כי זה פשוט יותר קל. גם בניתוחים עצמם קל יותר לנתח מי שלא עבר ניתוח מעולם אבל יש ניתוחים שהם הכרחיים ואין מה לעשות והרופאים ושאר המטפלים מבינים את זה מאוד.
אני מקווה שלאחר הניתוח תרגיש כמו כמה אחרים שאני מכירה ותצטער על כך שלא העזת לבצע את הניתוח קודם. מתי הניתוח? יש מועד? יש פה בפורום מספיק ח'ברה שיחשבו מחשבות חיוביות עבורך!!! כל טוב!