למה אתם מתכוונים ב"התקף" ?
דיון מתוך פורום גסטרואנטרולוגיה - תמיכה
בעקבות הדיונים ההולכים ומתמשכים בעניין תזונה ותרופות אני רוצה לשאול שאלת תם אולי, אבל לגמרי רצינית: למה אתם מתכוונים כשאתם אומרים "התקף" ? (אני שואל בעקבות אחת מההערות שאיך אפשר לאכול "הכל" (כמוני!) לקחת רפאסל, ולא להבין איך מקבלים "התקף". למה מתכוונים ב"התקף"?). תודה.
ד.ר., מחלה כרונית כמו קוליטיס או קרוהן באה ב"התקפים", שמטופלים על ידי תרופות המרגיעות את הסימפטומים ואז, עם קצת מזל, הגוף והמחלה נכנסים לתקופה של "רגיעה", על ההתלקחות הבאה. ההגדרה ל"התקף" משתנה מאחד לאחד, אבל בעיקרון זו הופעה מחודשת של הסימפטומים של המחלה, שנעלמו קודם בעקבות טיפול. בדרך כלל לא מדובר ביום אחד של נסיגה במצב שמסתדרת לבד, אלא לחזרה של הסימפטומים למשך זמן שמחייב טיפול, רפואי או מה שאתם רוצים, כגון - שלשולים, חוסר שליטה ביציאות, דם וריר ביציאות, כאבי בטן, ירידה בתיאבון ובמשקל, ועוד.
טליה. מה שאת מתארת זה מתאים בצורה מושלמת למעי רגיז...... זה מתאים הרבה פחות לקרוהן או קוליטיס.
לד.ר שלום! התקף זה כאבי בטן נוראים שמה שנותר לך זה לגרד את הקירות,זה ביחד עם דלקת פרקים וכואב כל הגוף הפרקים כואב ללכת,זה שלשולים בלתי פוסקים וכל מה שאתה אוכל תוך דקה בשרותים,זה להיות עצוב מאוד ולהתפלל מתי הסיוט יגמר. לפעמים אפילו זה בא עם דלקת מקדימה בעניים מאוד נחמדה שניתן להתעוור ממנה ושמה אווויאיטיס. בקיצור שמחה וששון לכל ילד בלון . אני חולת קרון כ- 16 שנה ואלה החוויות שעברתי. בתחילה ברפואה הרגילה , עד שמצאתי את המלאך הזה ד"ר רוזנטל שהוא רופא והומאופט והוא הצליח לייצב אותי שכל מה שסיפרתי קודם יהיה פחות ובמינונים נמוכים יותר. ואם אני קולטת בזמן (ולא נדמה לי ברוב חוכמתי ,שאולי זה סתם קלקול קיבה וכל מיני הסברים מטופשים שאני נותת לעצמי ,כאילו לא רוצה להאמין שזה מכה בי שנית) אז אני חוזרת מהר מאוד ליקום ואם אני מתמהמהת זה נימשך יותר. זה היה רגע של קרון..... מאחלת לך שלא תדע לעולם מה זה התקף אמיתי להתראות ציפי א.