עור עודף כללי

דיון מתוך פורום  מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור

28/12/2012 | 17:40 | מאת: טל

היי האם זה נכון שאם מורידים אותו משקל למשל 10 קילו בחודשיים או ב4 חודשים יהיה הבדל ברמה של עודף העור בגוף? שיהיו פחות סימני מתיחה ופחות עור עודף אם אוריד על גבי יותר זמן?? או שזה מיתוס? תודה =)

שלום זה אכן מיתוס. איננו יודעים מראש מי מהיורדים במשקל יסבלו מעודפי עור ורקמה והיכן בגופם יהיו יותר או פחות עודפים. איננו יודעים גם אם קצב הירידה או כמות הפעילות הגופנית משפיעים על הופעת קפלי ועודפי עור באיזורי גוף שונים. סימני מתיחה הם שינויים (קרעים) המתרחשים בשכבות העמוקות של העור בעת התרחבות מהירה שלו כמו שקורה בתקופת הצמיחה המהירה לגובה בשנות הנעורים, בעור הבטן בהריון ובעת עלייה משמעותית במשקל. שינויים אלו הינם לצערנו בלתי הפיכים ולא נעלמים גם לאחר ירידת המשקל. בכל מקרה אנחנו יודעים בוודאות שחשוב מהבחינה הבריאותית לשמור על משקל גוף תקין לאורך השנים. בהצלחה ד"ר בני מייליק

מנהל פורום מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור