נקזים אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור

24/02/2014 | 19:57 | מאת: גלי

שלום רב, לפי מה שקראתי ושמעתי, לאחר ניתוח מתיחת בטן יצאים עם נקזים שנשארים מס' ימים לשם ניקוז הנוזלים. ידוע שזה מגביל את הניידות ומקשה קצת על תנועה חופשית. לאחרונה קראתי בפייסבוק וברשת בכלל, כתבה של רופא פלסטיקאי ידוע שמפרסם שהוא עושה מתיחת בטן בשיטה חדשה ללא נקזים. הוא גם מספר שההחלמה ללא נקזים הרבה יותר מהירה, נמנעים זיהומים ועוד יתרונות שונים. לעומת זאת אני הייתי ביעוץ אצל שני מנתחים מובילים בתחום שכן משתמשים בנקזים. רציתי לשאול מדוע שימוש בנקזים היא חובה, ואיך יתכן שאותו רופא לא משתמש בהם וגם הוא נחשב לרופא ידןע בתחומו. תודה מראש על תשובתך.

שלום גלי השימוש בנקזים לאחר ניתוח מתיחת בטן מקובל כשיטה המקובלת על רוב המנתחים הפלסטיים להגברת בטיחות הניתוח ומהלך ההחלמה ומטרתו למנוע הצטברות נוזלים בתוך הפצע הניתוחי (שיכולים בהמשך להסתבך בזיהום מפושט, להפעיל מתח ולחץ על שולי הפצע, להפוך לסרומה- כיס נוזל כרוני ועוד..). כמו בנושאים אחרים ברפואה, ניתן למצוא גישות שונות לביצוע אותו תהליך. על בסיס הנסיון הרב שיש לי בתחום זה, אני יכול להגיד שהשימוש בנקז מגביר את בטיחות הניתוח ומשפר את התוצאות (ואני רואה הרבה תוצאות- של מטופלים שנותחו על ידי ועל ידי מנתחים אחרים), למרות שהוא כרוך באי נוחות מסויימת בימים הראשונים שלאחר הניתוח. השימוש בנקז לכשעצמו לא גורם לסיבוכים כלשהם ולא גורם לזיהומים. בהצלחה ד"ר בני מייליק

מנהל פורום מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור