אסימטריות בחזה אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור

17/07/2017 | 22:05 | מאת: אא

שלוב רב. אני כחודשיים אחרי ניתוח הגדלת חזה. הנפיחות ירדה לחלוטין, היום חזה אחד יותר גדול מהשני, בעיקר בהיכף שלו, גם בגודל פטמה. יש לי חשש שהוכנסו שתלים בגודל שונה, למרות שבתעודה מופיע אותו גודל או שרופא לא הבחין מלחתחילה שצריך להכניס שתל שונה כדי להגיע לתוצאה שווה. האם אפשר לבדוק בבדיקה כלשהי מה הנפח של השתלים? ומה נחשבת הסטיה בגודל כדי לתבוע את הרופא ברשלות. תודה

שלום אני מבין את חששותיך אך עלי להבהיר לך שחודשיים לאחר כל ניתוח הינם זמן מוקדם מדי בכדי להחליט על תוצאתו הסופית של הניתוח. נהוג לחכות חצי שנה בכדי לקבל החלטות כאלו. אם התיעוד הרפואי מראה שהרופא השתמש במשתלים באותו גודל, זה קרוב לוודאי המקרה. חוסר סימטריה יכולה להיות תוצאה (לא רצוייה כמובן) של כל ניתוח אסטטי. בדקי את התמונות של החזה שלך לפני הניתוח. לרוב הנשים יש חוסר סימטריה של השדיים ובמבנה בית החזה במידה כזו או אחרת ויתכן שזה היה גם מצבך. התופעה נפוצה כל כך שהיא מופיעה גם בטופס ההסכמה מדעת שעליו חתמת לפני הניתוח. המשך החלמה מלאה וטובה ד״ר בני מייליק

22/07/2017 | 21:17 | מאת: אא

דוקטור אתה צודק שאני אכן חתומה על סעיף כזה בהסכם. אך נתבקשת שאלה: האם זאת לא אמורה להיות אחראיות של הרופא להתאים את הגודל של השתל לחזה כדי שיצא תקין וסימטרי. מי אמור לקחת אחראיות על זה? לא ניראה לי סביר לפשל ולהגיד ״חתמת על זה״...

מנהל פורום מתיחת בטן, הרמת חזה והסרת עודפי עור