שיאצו + כאבים חזקים

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

16/12/2006 | 09:37 | מאת: טלי

שלום רב ביום ה בשעות אחה"צ התחלתי טיפולי שיאצו על מנת שיעזרו לי בתופעות המיגרנה. הגעתי עם כאב ראש חלש מאוד . הטיפול ארך חצי שעה ( קופת חולים). לאחר הטיפול הכאב גבר מאוד. ביום ו בבוקר הייתי חייבת לקחת כדורים כי סבלתי סבל רב. הכדורים עזרו אבל בפעם הראשונה בחיי ביום ו בלילה הכאבים חזרו במלוא עוצמתם. שוב בגלל חוסר יכולת לישון לקחתי כדורים. אני מפחדת שהכאב יחזור שוב. המטפלת טענה שזו ריאקציה ועד 48 שעות זה יעבור. מה קורה במצב שגם היום בערב (48 שעות) זה לא עובר? שוב כדורים? אני מפחדת מאוד. אנא עיזרו לי תודה טלי

19/12/2006 | 20:19 | מאת: אלי קרני

שלום טלי טיפולי שיאצו ידועים כיעילים בסיוע למיגרנות. הטיפול מתבצע לרוב בין ההתקפים ומטרתו בעיקר למניעה והפחתת תדירותם. טיפול אשר מתבצע בזמן התקף בדרך כלל פחות יעיל מכיוון שקשה לעצור כדור שלג אשר החל להתגלגל ולעיתים רחוקות הטיפול יכול אף להחמיר את המצב. הרפואה הסינית מדברת על מספר גורמים היכולים להביא לתופעות של מיגרנות, אך המנגנון העיקרי תמיד זהה והוא עליה של אנרגיה (yang qi) עודפת לאזור הראש. כל טיפולי המגע מניעים אנרגיה בטבעם ויתכן והריאקציה החריפה אותה חווית היא כתוצאה מהנעה חזקה של האנרגיה בזמן טיפול אשר פתחה חסימות והגבירה זרימה לכוון הראש. אני יודע שנכוות מהריאקציה לטיפול אך בכל זאת אני ממליץ לך לתת לטיפולי השיאצו הזדמנות נוספת. אופציה נוספת ומאוד יעילה היא דיקור סיני. רפואה שלמה אלי

מנהל פורום שיאצו וטווינה