דלקת בגיד

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

07/10/2006 | 02:00 | מאת: יעל

שלום אלי קרני לפני כחודש איבחנו לי דלקת בצד הירך למעלה עקב פעילות מאומצת. לקחתי איבופן בכדורים (נדמה לי, יכול להיות שאני מתבלבלת בשם התרופה), משחה ודווקא עבר לאחר שבועיים, אך ברגע שהתחלתי בהליכה קלה לחזרת פעילות באופן הדרגתי, חזר הכאב ומאז לא נפסק. אני מפחדת שזה לא יעבור, אני מתחילה עוד מעט פזיוטרפיה ועדיין, הייתי רוצה לדעת האם לשיאצו יש את הכלים לעזור לדלקת להתרפא? תודה מראש, יעל

07/10/2006 | 21:12 | מאת: אלי קרני

שלום יעל עלפי הרפואה הקונבנציונאלית, דלקת היא דלקת וזהו. ברפואה הסינית הדלקת הינה סימפטום המעיד על חסימה בזרימת האנרגיה באזור או לחילופין חולשה של הכבד אשר אחראי בין היתר על תפקוד הגידים והרצועות והזנתם (לא מעיד על פגיעה בתפקוד האיבר מבחינה קונבנציונאלית). טיפולי שיאצו וטווינא יכולים לסייע לבעיה המקומית על ידי המרצת האנרגיה באזור ועבודה לאורך ערוצי האנרגיה הרלוונטיים ובמידה ויש לטפל גם בחולשת הכבד. במקרה של דלקת מקומית בלבד הנגרמת עקב מאמץ מופרז טיפול הטווינא יתאים יותר. חשוב להוסיף שטיפולים אלו משתלבים יפה עם פיזיותראפיה ואין צורך שתמתיני עד סיום סדרת הטיפולים אשר נקבעו לך. רפואה שלמה אלי

09/10/2006 | 17:46 | מאת: יעל

(אני לא אפריע יותר מידי בשרשור המרתק) אז הייתי במכבי טבעי היום להתייעצות ואמרו לי שכדאי לעשות דיקור ובמקביל גם שיאצו, שאלתי אותו אם לא עדיף טווינה והוא אמר שלא. אז אלף- אני בכלל לא מבינה מה ההבדל, זה לחיצות והשני סוג של מסאג', איך הם יכולים לעזור לי בכלל זה הרי לא שריר תפוס, זה דלקת בגיד. ובית- מה אני עושה עכשיו? (נכון אמרת את דעתך- טווינה, אבל... אם היה לי קצת יותר ידע בנושא, אנשים להתייעץ... אני דיי מתלבטת עכשיו). וגימל- תודה רבה על ההתייחסות. המון תודה. יעל

מנהל פורום שיאצו וטווינה