טווינה ובעיות ב- סקרום איליק"

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

13/09/2006 | 00:01 | מאת: נועה

שלום רב, שמי נועה אני בת 27, אני סובלת מבעיה ברצועה של ה"סקרום איליק" וכיום מטופלת אצל כירופרקטור. רציתי לדעת האם טווינה היא צורת טיפול מתאימה לבעיה שלי וכיצד? אשמח מאוד לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נועה פגיעה מפרק הסקרואיליאק (sacroiliac joint dysfunction) יכולה לנבוע מכמה סיבות. הנפוצה ביותר הינה חבלה כתוצאה מנפילה או תאונה אשר גורמת לתנועת יתר במפרק. כתוצאה מהפגיעה יכולים להופיע כאבים בגב תחתון ולעיתים תחושה זהה לפגיעה בעצב הסיאטיק המתבטאת בהקרנה מהחוליות לישבן ולעיתים לאורך הירך והשוק. עלפי הרפואה הסינית בעיות פרקים מוגדרות כ-bi syndrome (חדירה של רוח לערוצי האנרגיה הגורמת לחסימה בזרימת האנרגיה באזור). טיפול הטווינא ממריץ בטבעו ובעל יכולת גבוהה בפתיחת חסימות, בנוסף על ידי מניפולציות לנקודות דיקור המרוחקות מהאזור ניתן להשפיע ולסייע בפתיחת החסימה ולכן מומלץ תמיד לבעיות פרקים. טיפול הטווינא אינו סותר המשך טיפול כירופרקטי ושילובם אפילו מומלץ רפואה שלמה אלי

13/09/2006 | 17:01 | מאת: נועה

אלי שלום שוב ותודה על תשובתך המהירה, בהמשך לתשובתך רציתי לספר כ י לא עברתי פציעה שבעקבותיה החלו הכאבים. חבר טוב שלי שלומד טווינה אמר שעל פי הבנתו בעיות מסוג זה או בעיה ספציפית זו מקושרת על פי הרפואה הסינית בעיכול ובבטן. רציתי לדעת מה דעתך? האם קיימים "חיבורים" כאלו? אני פונה בשאלות אלו מאחר והטיפול אצל הכירופקטור הוא למעשה לאחר שמופיע הבעיה ואינו מניעתי. אני מאמינה בטיפול מניעתי וברפואה סינית ורציתי לדעת כיצד אוכל להיעזר אם בכלל בפאן המניעתי? שוב תודה, נועה.

15/09/2006 | 16:27 | מאת: ירון

כאשר הבעיה נובעת מאי יציבה נכונה - יש לתקן זאת כמה שניתן . אם הבעיה מקומית בלבד ( בגון נקיעה או מתיחת שריר ) מטפלים מקומית . בבעיה מערכתית , הטיפול המקומי מועיל אך עשוי לא להחזיק זמן רב . אינני שולל דבר , רק ציינתי עובדה שכדאי לתת עליה את הדעת .