שיאצו טיפול חברתי

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

16/08/2006 | 10:08 | מאת: ליז. ש.

הייתי מעוניינת לקבל פרטים נוספים על טיפול שיאצו - חברתי העוזר לילד להתחבר לגופו, לחזק את הביטחון העצמי והדימוי העצמי כפי שמצויין במבוא לטיפולי שיאצו. בני בן 14 + וישנה בעייה חברתית קשה ומורכבת שלא אפרט אותה בתקציר זה הנובעת לטעמי ממס' גורמים שבינהם בני סובל מ-CP קל שמתבטא בחולשה ביד שמאל בליווי של חוסר מיקוד ראייה אשר גורם לו לסירבול מסויים - נתקל לעיתים קרובות בחפצים (הגבלה בשדה ראייה- המיאנופסיה), יד שמאל היא יד עזר. לילד קשיים במשחקי כדור למינהם והוא מעדיף לשבת בצד מאשר להתמודד עם הערות מעליבות ומשפילות. בני מטופל בשחייה בריאותית, מורה פרטית ובמעקב אצל מיטב הרופאים ובעלי המקצוע (מבחינה קוגנטיבית הוא בנורמה לבני גילו). אני יותר מאשר בעלי מאוד רגישה ומתוסכלת ממצבו החברתי של בני מאחר ואין לו חברים ורוב היום הוא בבית עסוק במחשב, טלויזיה, סוני אשמח אם תוכלו להמליץ או לתת פרטים לגבי טיפול זה, אם הוכח שהטיפול עזר לילדים באופן כללי - (ברור שלכל ילד הטיפול אינדיבידואלי), ומה עלותו, משך טיפולו ומקום הטיפול.

16/08/2006 | 14:56 | מאת: אלי קרני

שלום ליז כפי שאת יודעת, הביטויים הקליניים של cerebral palsy הם בלתי הפיכים, אך בכל זאת ביכולתו של טיפול השיאצו לסייע ברמת המתח השרירי באזור הפגוע (במקרה של בנך ביד השמאלית) אפשרות נוספת היא על ידי דיקור (בעיקר דיקור קרקפת). לגבי השאלה האם טיפול השיאצו יכול לסייע לבנך ברמה החברתית והביטחון העצמי התשובה היא: כן, בהחלט. טיפול השיאצו הינו טיפול מאוד אינטימי, המגע האישי מרגיע ומסייע בהסרת השריון שאנו בונים סביבנו בכדי לא להיפגע. כאשר מדובר בתהליך מסוג זה חשוב לדעת שלכל אחד יש קצב התקדמות שונה. בכל מקרה מדובר בתהליך לא קצר של מפגשים על בסיס שבועי. בנוסף אני גם ממליץ לך להפנותו לפעילויות המפתחות קואורדינציה והתמצאות במרחב כגון ג'אגלינג. המוח שלנו הוא סבך המקושר על ידי גשרים ותרגילי קואורדינציה מסיעים בבניית גשרים נוספים. בארץ ישנם מטפלי שיאצו רבים ולכן עלות ומיקום הטיפול נתון לשיקולך. בהצלחה אלי

מנהל פורום שיאצו וטווינה