לחץ בכתפיים

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

11/07/2006 | 10:51 | מאת: שי

שלום, ברצוני להתייעץ לגבי מטופל שהגיע אלי עם כאבי בכתפיים והרגשת כבדות בידיים ונימול תמידי במשך שנה. באבחון גיליתי על יין קיו בBL בעיקר ועוד יאנג קיו בטחול ומגן-הלב, בסוף הטיפול נפסק הנימול ביד שמאל וקצת ביד ימין אך הכתפיים נשארו באותו מצב . האם למישהו מוכר הסמפטום ? תודה

12/07/2006 | 18:21 | מאת: אלי קרני

שלום שי בעיות נימול יכולות לנבוע מכמה סיבות. בהיבט הקונבנציונאלי מדובר בפגיעה נוירולוגית (עצבית) או פגיעה בזרימת הדם לגפיים. שתי בעיות אלו יכולות להיווצר כתוצאה מגורמים שונים, כגון: פריצת דיסק צווארי, לחץ פיזי על כלי הדם ועוד בעיות שונות. ברפואה הסינית בעיות נוירולוגיות נחשבות לפגיעה ברמת הערוצים. בעוד שפגיעה בזרימת הדם יכולה להיווצר עקב סטגנציה (תקיעות) על רקע רגשי, טראומה פיזית או חוסר דם. ברוב המקרים של נימול יש יותר מגורם אחד. מהנתונים שקיבלתי אין באפשרותי להבחן את הגורמים לבעיה של המטופל שלך. לכך אני זקוק לתשאול מדויק. אך לפי הנתון שמסרת שבסוף הטיפול שלך המטופל הרגיש שיפור, אפילו שהוא חלקי בלבד זהו סימן טוב שאתה בכוון הטיפולי הנכון. המשך הלאה והתאזר בסבלנות, טיפול לבעיות אלו לוקח זמן והשיפור הוא הדרגתי עם עליות ומורדות בדרך. בהצלחה אלי

מנהל פורום שיאצו וטווינה