שיאצו ביפן

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

09/06/2006 | 23:28 | מאת: ירון

אלי שלום, המטפלים בארץ לרוב שמים מוסיקה, קטורת ושאר סממני אווירה הולסטית בזמן הטיפול. אני יודע שבסין לא משתמשים באמצעי אווירה אלו- בטווינא או בדיקור. מה קורה ביפן- בשיאצו? יש מוסיקה? יש קטורת? יש חדרי טיפולים מלאי אווירה? אשמח לתשובתך. תודה מראש.

10/06/2006 | 13:16 | מאת: אלי קרני

שלום ירון קודם כל ולמען הסדר הטוב אני חייב לציין שהמוקסה מסריחה מאוד ואינה כלי לאווירה נעימה אלא מיועדת למטרה טיפולית בלבד ומשמשת ליצירת מניפולציה על נקודת דיקור או איזור על ידי האפקט המחמם והמטהר שבה. לגבי סין. גם אני בשהותי שם לא נתקלתי בקטורת ובנרות ריחניים מהסיבה הפשוטה שהרפואה הסינית שם היא רפואה נטו והמטרה היא טיפולית ולא חוויתית. לגבי יפן. שהשהות שלי שם הייתה למטרת חופשה ולא לימוד ולכן לא ראיתי עדויות לכאן או לכאן לדעתי אתה צריך להפריד בין שני המוסגים: ספא וקליניקה טיפולית. בספא חשובה האווירה יותר מהכל ולכן יש מוזיקה נרות וניחוחות נעימים, בקליניקה טיפולית לעומת זאת הדגש הוא על ריפוי המטופל ופחות על אווירה. במידה ותיכנס לקליניקות אלו אמנם תגלה צבעים נעימים על הקירות ותאורה רכה, אך לא תמצא מוזיקה וקטורת. אני אישית מדליק נר עקב איכות הטיהור שבאש ובכדי לא לסנוור את המטופל עם אור חזק. מוזיקה לא תמצא אצלי לעולם, מכיוון שלדעתי היא תהווה נקודת בריחה למטופל בכך שיסב אליה את צומת ליבו במקום להתמודד עם מה שהוא חווה ומרגיש. אלי

מנהל פורום שיאצו וטווינה