אבחנה לגבי מטופלת שלי

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

22/05/2006 | 22:08 | מאת: מטפלת בשיאצו

שלום רב, רציתי להתיעץ לגבי מטופלת חדשה שקיבלתי: אישה בת 45, עברה טראומות משמעותיות בחיים,אמא לשני ילדים. הגיעה סביב תחושה של לחץ נפשי, לחץ דם גבוה, תחושת נימול בידיים, בעיית גבולות בינה לבין הסביבה. אוכלת מסודר ישנה טוב. באבחנת הארה היה קושי כי רגישה מאד למגע בייחוד באזור הספלינג. נשימות קצרות, נראית מסוייגת ומתוחה עם קושי להפתח. מה נראה לך? אשמח אם תתן כיוון.

23/05/2006 | 09:48 | מאת: אלי קרני

שלום לך מטפלת השיאצו מהנתונים שנתת לי אני לא יכול לעשות הבחנה, חסר לי הרבה מידע, אך בכל זאת יש לי כמה טיפים חשובים. במידה והיית מטפלת בדיקור ללא הבחנה הטיפול לא היה מצליח, במידה והיית מטפלת בצמחי מרפא ללא הבחנה היית עלולה לגרום לנזק, אך לטיפול במגע יש יתרון. מגע תמיד עושה טוב ומטופלת כשלך שהיום מסויגת וסגורה תפתח מטיפול לטיפול. טיפול לבעיות עם רקע נפשי הוא תהליך ארוך, את צריכה לעשות תאום צפיות עם המטופלת, שתדע שהבעיות לא ייעלמו מהר ואת תופתעי שלמרות שבטיפולים הראשונים אין תחושה של התקדמות, היא עדין חוזרת ומראה סמנים ברורים של שביעות רצון. דווקא למטופלים הנראים מסויגים ומסוגרים הטיפול עושה הכי הרבה והסיבה לכך היא שהם זקוקים למגע יותר מאחרים. בנוסף תמיד תזכרי, עם היא הגיעה אליך, סימן שהיא החליטה שהגיע הזמן לטפל בחוסר הזה. ההמלצה שלי היא להתחיל עם טיפול כללי ואל תדאגי אני משוכנע שבתוך מספר מועט של טיפולים את תעלי לבד על ההבחנה המדויקת ותוכלי להיכנס יותר לעומק. מעבר לכך, טראומות נפשיות פוגעות ברמה הכי עמוקה, הלו היא שכבת הלב-כליות (shao-yin) ותמיד כדאי לתת לאיברים אלו יחס בטיפול על רקע נפשי טראומתי. לגבי בעיות בגבולות עם הסובבים: במידה והבעיה היא מבחינה פיזית (מרחב) ללכת לאלמנט המתכת, אך במידה ומדובר על נפשי\רגשי זוהי הפרעה בתפקוד התקין של המחמם המשולש(tw) אשר אחראי על הבנת הגבולות ובן זוגו מעטפת הלב(pc) אשר אחראי על מתי להיפתח לסובבים ומתי להישאר סגור ולגונן על הלב. בהצלחה אלי

מנהל פורום שיאצו וטווינה