הידבקות במחלות ותחושה כללית ירודה

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

16/02/2006 | 11:55 | מאת: אלון

אלי שלום רב, אני בן 29. עד לאחרונה הייתי אדם בריא שאינו סובל ממחלות או בעיות רפואיות כלשהן. שנים שלא חליתי אפילו בשפעת. אבל, בחודשים האחרונים "נדבקים" אלי כל וירוס, חיידק ושפעת שעוברים בסביבה וגם כשאני יוצא לגמרי מהמחלה אני סובל מתחושה כללית ירודה: פחות תיאבון מפעם, פחות כוח וחשק לעשות פעילויות שהייתי עושה בעבר ועוד. האם מהנתונים הקצרים שכתבי כאן אתה יכול לומר לי במה מדובר? האם וכיצד שיאצו טווינא יוכלי לעזור לי? (אם יש צורך שאוסיף עוד נתונים, אשמח לענות). תודה, אלון.

16/02/2006 | 14:53 | מאת: אלי קרני

שלום אלון כמו ברפואה הקונבנציונאלית, כך גם ברפואה הסינית מצב כמו שלך מוגדר כחולשה במערכת החיסונית. אך בעוד הרפואה הקונבנציונאלית מטפלת בכל מחלה בנפרד, ברפואה הסינית אנו מחזקים את המערכת החיסונית ובמקרה כשלך בו אתה מתאר גם תחושה כללית ירודה, מחזקים את הגוף בכלל. בהתלבטות שבין שיאצו לטווינא - אני ממליץ לך לפנות לשיאצו ולא לטווינא, מכיוון ששיאצו תומך בגוף בצורה יעילה יותר. אבל – הרשה לי להמליץ על טיפול שלדעתי הוא הרלוונטי והיעיל ביותר למצב שתיארת: חיזוק באמצעות צמחי מרפא ודיקור. אגב - בהחלט יתכן כי מצבך הנוכחי נובע ממחלת עבר שלא טופלה כמו שצריך והשאירה שרידים בגוף. ברפואה הסינית מכנים מצב זה כגורם פתוגני מתמשך. גם עבור אבחנה זו, המלצתי היא לפנות לצמחי מרפא ודיקור. לאור הרקע הבריאותי התקין והשינויים שפקדו אותך לאחרונה, אני ממליץ בחום, אם עדיין לא עשית זאת, לסור לקופת החולים שלך לביצוע בדיקות דם. רפואה שלמה, אלי

מנהל פורום שיאצו וטווינה