אש בלב

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

01/02/2006 | 11:31 | מאת: יעל

איבחנו לי אש בלב, בטיפול טווינא..... רציתי לדעת מה זה אומר בדיוק...? תודה מראש

01/02/2006 | 22:14 | מאת: אלי קרני

שלום יעל לפני שאענה לשאלתך אסביר קצת על הפילוסופיה הסינית אשר מהווה את תשתית ההבחנה עליה בנויה הרפואה הסינית שכוללת בתוכה את הטווינא. על כל אדם משפיעים חמישה אלמנטים וכל איבר בגופנו משויך לאלמנט אחר. לדוגמה: הלב (אשר עלפי הרפואה הסינית נחשב לחלל-void-במרכז הלב), מעטפת הלב (אשר עלפי הרפואה הקונבנציונאלית זהו הלב הפיזי עצמו), המעי הדק והמחמם המשולש (המערכת הסימפתטית עלפי הרפואה הקונבנציונאלית) כולם משויכים לאלמנט האש. פרט לאלמנטים נשענת הפילוסופיה הסינית על: יין-יאנג, שני כוחות מנוגדים אשר מכילים ומאזנים זה את זה. האלמנטים אש ועץ יותר יאנגים בטבעם (פעילים ויוצרים), בעוד שהאלמנטים מתכת ומים יותר יינים בטבעם (רגועים ומכילים) ואלמנט האדמה אשר ניטרלי בטבעו משמש כדבק אשר מאחה את הכל יחדיו. בכל אדם יש אלמנט אחד דומיננטי אשר מוביל אותו, לדוגמה (מאוד בצמצום): טיפוס אש יהיה אדם אשר הרגשות הם שמובילים את חייו ובא על סיפוקו בעיקר ממקור רגשי, בעוד שטיפוס עץ יהיה אדם אשר מציב יעדים ובא על סיפוקו לאחר שכובש אותם. ועכשיו לשאלתך: בניגוד לכבד, למשל, אשר משויך לאלמנט העץ וכל סימן של אש בו מעיד על בעיה פתולוגית, הלב הוא איבר השייך לאלמנט האש (כפי שכבר ציינתי) ולכן חשוב שהאש תבער בו במידה נכונה. במצב של עודף אש בלב ומכיוון שהנשמה שוכנת בחלל הלב, אנו נראה פתולוגיות שונות הקשורות למצב רגשי\נפשי. מגוון התופעות הוא רחב ואין גבול ברור אשר מגדיר מתי עודף אש נורמאלי הופך לפתולוגי. בין התופעות הרגילות שנראה במצב של עודף אש בלב יהיו סמנים של יתר התלהבות מכל שטות, צחוק שלא במקום, רצון מוגבר להיות בחברת אנשים, צורך בבמה ושלשול ורבלי (אנשים אשר מדברים בלי סוף ובקצב מהיר). אנשים עם עודף אש בלב (שאינו חמור) בדרך כלל אהובים על חבריהם ומעלים את האופטימיות והמורל בסביבתם, אך במקרים מסוימים יכולים להתיש את הסובבים אותם עם הצורך העז לאינטראקציה ורבאלית/רגשית. במקרים חמורים יותר, מכיוון שהאש הוא אלמנט יאנגי, יהיו תופעות של: קושי בהרדמות, פצעים על הלשון, הזעה מוגברת, חוסר מנוחה, צחוק בלתי נשלט ובמצבים חמורים מאוד: מאניה דפרסיה וטרוף (טרוף לא אלים- למעת מצב המשלב גם אש בכבד). הייתי יכול להמשיך עוד הרבה אך לא בפורמט זה. במידה ואת מעונינת להרחיב את הידע, יש ספר נהדר בנושא שאינו מחייב רקע מקצועי בשם: חמשת האלמנטים. לצערי איני זוכר את שם המחבר, אך קל לזהותו יש לו עטיפה כחולה וסמל של חמשת האלמנטים. בהצלחה ומקווה שיכולתי לעזור אלי

09/02/2006 | 10:48 | מאת: מרב

למרות שלא אני שאלתי ;-)

מנהל פורום שיאצו וטווינה