מה ההבדל בין שיאצו לאקופרסורה?

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

01/11/2003 | 22:15 | מאת: גל

מה ההבדל בין שיאצו לאקופרסורה? הבנתי שבשניהם לוחצים על המרידיאנים ונקודות הדיקור מן הרפואה הסינית? תודה. גל

10/11/2003 | 23:50 | מאת: ירון גולני

גל שלום אקופרסורה - לחץ על נקודות הדיקור, בהתאם לאבחנה שנעשית לפי עקרונות הרפואה הסינית. שיאצו - טיפול ידני באמצעות לחץ אצבעות, מרפקים, ברכיים וגם שימוש בטכניקות של רוטציה ומניפולציה, כמו גם כוסות רוח ומוקסה בהתאם לאבחנה שעיקרה במגע, לצורך איזון בין עודף וחוסר. (מאוד מאוד פשטני , כמובן) אבל אני מקווה שהרעיון ברור. ירון

מנהל פורום שיאצו וטווינה