אבחון

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

27/08/2003 | 16:18 | מאת: זהרה המודאגת

שלום, היתי מעוניינת לדעת כמה אמינה השיטה של אבחון באמצעות דופק ובדיקת לשון. היתי אצל רופא קונבציונלית שגם מתעסקת ברפואה אלטרנטיבית ובבדיקה שהיא עשתה לי היא איבחנה אצלי מספר בעיות כגון: חוסר דם (למרות שההומוגלובין שלי תקין) ובעיות עיכול (שיש אמת בזה) וחוסר ויטמנים שלדעתה זה מה שגורם לי לבעיות הורמונליות ומצבים של סטרס. אודה על תשובתך המהירה

27/08/2003 | 23:44 | מאת: ירון גולני

זהרה אל תהיי מודאגת שיטת האבחון באמצעות לשון ודופק היא אמינה ביותר. השאלה היא מה אמינות זה המשתמש בהם! האבחון באמצעות דופק ולשון הוא כלי, פענוח ה"מסרים" המתקבלים מהם הוא אומנות. נדרשים נסיון וידע רבים כדי לישם אותם בבטחון מלא. צד שני, צריך להבין שהשפה היא שפת הרפואה הסינית, לכן גם אם אובחן אצלך חוסר דם, זה לא אומר שאת אנמית או שיש לך חוסר בהמוגלובין. אלה שתי שפות שונות. מה שהייתי עושה במקומך, זה לבקש הסבר מעמיק על הממצאים, ההשלכות שלהם, אופני הביטוי שיכולים להיות, דרכי הטיפול, והתוצאות הצפויות. אם התשובות נשמעות לך קוהרנטיות ומתאימות למצבך - סימן טוב. אז, דבר ראשון, אל תהיי מודאגת. דאגה עוד לא עזרה לאף אחד. שלך ירון

מנהל פורום שיאצו וטווינה