טווינה וטיפול לאחר סרטן

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

06/08/2003 | 19:02 | מאת: ronit

שלום לך אני מטפלת בטווינה, רציתי את חוות דעתך למדתי שבחולי סרטן לאחר החלמה כדאי לחכות 5 שנים עד שבטוח לטפל בטווינה מה דעתך בקשר לזה? מדובר על מקרה של כאב ביד ונוקשות בתנועה, שנה לאחר הסרת גידול סרטני בשד וכריתת בלוטת לימפה באותה יד שכואבת כיום האם ניתן (ובטוח) לטפל לאחר שנה? האם איחן סיכוי שהטיפול בשל היותו מניע -עלול לגרום לחזרת הסרטן?! תודה

06/08/2003 | 22:51 | מאת: ירון גולני

רונית שלום בירחון "הרפואה" כרך141 מיולי 2002, התפרסם מאמר בשם: "דיקור סיני בחולי סרטן: למה לא?" אני אצטט משם מספר משפטים. "חששם של חלק מהמטפלים לטפל בחולי סרטן בדיקור סיני נובע מכך שלפי הרפואה הסינית המסורתית, הטיפול 'מפזר' אנרגיה תקועה שגורמת להווצרות השאת, ובאופן זה 'יפזר' את השאת עצמה." "... אך נראה כי אין כל סיבה לחשוש שטיפול בנקודות דיקור מרוחקות יגרום 'לפיזור' השאת, שהרי זהו מושג השאול מהרפואה הסינית, ולא מהרפואה המערבית. יתרה מכך, השפעות הטיפול ברפואה סינית על מערכת החיסון, ..... ..... הן חיוביות ואף נוגדות סרטן. על המימסד הרפואי בישראל לשקול המלצה לטיפול בדיקור סיני בחולי סרטן." (נכתב ע"י נח סמואלס, מכון שרש, ירושלים) השפעתן של הטווינה ושל הדיקור דומות, ולכן מסקנותיו של סמואלס, חלות לדעתי גם על הטווינה. כדאי להמנע מטיפול אגרסיבי באיזור הגידול, אך מלבד זה, אין כל בעיה לבצע טיפול, שיכול במידה רבה לתרום לשיפור איכות חייו של המטופל. יישר כח ירון

07/08/2003 | 08:22 | מאת: ronit

למה ממליצים בבתי הספר שמלמדים טווינה לחכות 5 שנים לאחר המחלה ואז לטפל? האמת היא שאתה צודק, הנעת הצ'י לא בהכרח תביא לתוצאות שליליות בנוסף-אנחנו לא יודעים: מה גורם לסרטן/מה עלול בוודאות להחמירו מהי דרך ההשפעה המדוייקת של טיפול טווינה/דיקור על הגוף.... ועוד שאלה-איפה יש תיאורי מקרה באינטרנט ודרך טיפול בטווינה? תודה יישר כח בעצמך

מנהל פורום שיאצו וטווינה