טיפולי שיאצו בהריון

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

05/05/2003 | 12:42 | מאת: הילה

שלום, אני מטופלת בשיאצו מזה כ - 7 שנים, עקב בעיות בגב העליון. כאשר סיפרתי למטפלת שלי שאני בהריון, היא אמרה שהיא לא רוצה לטפל בי עד תום הטרימסטר הראשון. שאלתי היא האם יש סיבה רפואית אמיתית להמנע מטיפול בתקופה זו ??? תודה

10/05/2003 | 22:55 | מאת: ירון גולני

הילה שלום שמח לראות אותך בפורום. טיפולי שיאצו גורמים להנעה של אנרגיה בגוף. בדרך כלל, זה מה שאנו מבקשים להשיג, על מנת להניע חסימות של צ'י (כשהוא תקוע). במצב של הריון, ובמיוחד בתחילתו, הגוף עלול להגיב על ידי הנעת ה"חסימה" החדשה, כלומר ההריון. ובכך לסכן אותו. זוהי הסיבה העיקרית בעטיה מעדיפים מטפלים רבים לא לטפל במהלך הטרימסטר הראשון. סיבה נוספת היא שתחילת ההריון ממילא אינה יציבה, ולא היינו רוצים לגרום, אפילו בטעות לסיכון בהריון, וגם לא לבעיה שתיוחס חו"ח לטיפולי השיאצו. מאידך, אפשר בעדינות לטפל בבעיות של תחילת ההריון כמו בחילות. מזל טוב, הריון ולידה כיפיים ירון

מנהל פורום שיאצו וטווינה