שאלה

דיון מתוך פורום  שיאצו וטווינה

03/04/2003 | 23:57 | מאת: יניב

אני סטודנט להוראה ואני מעביר לכיתה שלי שיעור על רפואה אלטרנטיבית... אני רוצה במהלך השיעור להראות להם את ההשפעה של הצי והמרידאנים ואני רוצה לדעת איזה נקודות נחשבות נקודות הרגעה כלליות (כמו מעי הגס). ובנוסף אני רוצה לדעת אם יש חוץ ממרידאן הכבד וכיס המרה עוד מרידאן שמשפיע על הפרקים.. (פשוט ידידה שלי סובלת מבעיות במפרקים ובגב ואני שוקל להמליץ לה לעשות לעצמה שיאצו על מרידאנים אלו..) אני כרגע רק מנסה ללמוד שיאצו בעצמי ואני לא רוצה לעשות להם יותר נזק מתועלת, כי הרי גם אם יש נקודות כלליות יותר מדי לחץ יכול להרע.. תודה מראש יניב

05/04/2003 | 22:53 | מאת: ירון גולני

יניב שלום אני מבין מהשאלה שיש לך יותר ממושג כללי לגבי המרידיאנים, הנקודות והמיקומים שלהם. נקודות שנחשבות "נקודות הרגעה כלליות" הן למשל: liver 3, heart 7, Yin Tang, נקודות שמשפיעות על המפרקים הן הרבה פעמים הנקודות המקומיות שסביב אותו מפרק, כמו גם המרידיאנים שציינת, וכמובן תלוי באבחנה. אשמח לעזור ולפרט יותר ירון

06/04/2003 | 00:26 | מאת: יניב

ירון היי תודה רבה לך.. אני מבין על המרידאנים גם בגלל שהייתי מטופל בדיקור סיני, אבל בעיקר כי אני מנסה ללמוד באופן עצמי שיאצו בעזרת הספר של טאו שיאצו של ריוקו אנדו. הספר שלי הוא מהדורה של שנת 97 וקצת לא ברור לי איפה הנקודות הללו?? חוץ מזה כמו שציינת זה תלוי באבחנה, שאינני מוסמך לתת (כי אין לי הכשרה). אבל אם תוכל לומר לי או לשלוח לי הסבר כללי היכן הנקודות הללו אודה לך.. אם תרצה תוכל ליצור עימי קשר דרך המייל שלי.. ושוב תודה רבה לך יניב

06/04/2003 | 00:29 | מאת: יניב

ירון היי תודה רבה לך.. אני מבין על המרידאנים גם בגלל שהייתי מטופל בדיקור סיני, אבל בעיקר כי אני מנסה ללמוד באופן עצמי שיאצו בעזרת הספר של טאו שיאצו של ריוקו אנדו. הספר שלי הוא מהדורה של שנת 97 וקצת לא ברור לי איפה הנקודות הללו?? חוץ מזה כמו שציינת זה תלוי באבחנה, שאינני מוסמך לתת (כי אין לי הכשרה). אבל אם תוכל לומר לי או לשלוח לי הסבר כללי היכן הנקודות הללו אודה לך.. אם תרצה תוכל ליצור עימי קשר דרך המייל שלי.. ושוב תודה רבה לך יניב

מנהל פורום שיאצו וטווינה