דם וחלבון בשתן במשך כשבועיים אצל ילדה בת 2.5

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

04/07/2016 | 17:26 | מאת: דודי

בתי הפרישה שתן בצבע "קולה" לפני כשבועיים. כיממה לאחר מכן החל אצלה חום גבוה (מעל 39) וכעבור יומיים גם פריחה, כשלאורך כל הזמן הזה נמשכה הפרשת השתן החום. לקחנו אותה למוקד רפואי שבו נלקחה בדיקת שתן שהראתה ערכים גבוהים של דם (אריתרוציטים) וחלבון בשתן (100 מ"ג לדצ'ל) אך לא נמצא זיהום בדרכי השתן. לחץ דם ותפקודי כליה היו תקינים. לאחר כשלושה ימים מרגע הופעתם נעלמו החום והפריחה וגם השתן הפך מ"קולה" לצהוב כהה. הילדה כעת בבריאות תקינה לכאורה, ללא כל סימני חולי למעט שתן קצת כהה, אך בדיקת שתן חוזרת שעשינו אתמול ממשיכה להראות דם וחלבון בשתן (אם כי ערכי החלבון ירדו בכמחצית ממה שהיו). עוד אציין כי אין היסטוריה של מחלות כליה במשפחה וכן שבעבר, בהיותה בת 8 חודשים, בבדיקת שתן שנלקחה תוך כדי מחלת חום וירלית כלשהי, גם נמצא דם סמוי בשתן, אך ללא חלבון. בזמנו לא ייחסנו לכך חשיבות כי הרופאה אמרה שדם בשתן בעקבות מחלת חום יכול להיות נפוץ, ולא חזרנו על הבדיקה כעבור כמה שבועות. האם יכול להיות קשר בין המקרים? מדוע נמשכת הופעת הדם והחלבונים בשתן כעת ומה יכולה להיות האבחנה?

04/07/2016 | 22:09 | מאת: דודי

1. הילדה בת שנתיים וחצי 2. בכל המקומות שכתבתי בדיקת שתן הכוונה לבדיקת שתן כללית שנלקחה משתן לא סטרילי (כי לא נתנה לקחת שתן סטרילי) בבדיקת השתן הראשונה, בזמן חום, פריחה ושתן "קולה" היו אריטרוציטים 250 וחלבון 100 mg/dl. בבדיקת שתן שנייה כעבור יומיים כשהשתן כבר שינה צבע מקולה לצהוב כהה, והחום ספק נעלם ספק לא והייתה עדיין פריחה, הראה שוב אריטרוציטים באותו שיעור וחלבון היה 1086 יחס פרוטאין/קריאטינין (mg/g), אך שבוע לאחר מכן (אתמול) כשהילדה כבר בריאה לגמרי, עדיין אריטרוציטים 250 ויחס פרוטאין/קריאטינין ירד ל-505. 3. כל האירוע הנ"ל קרה בשבוע בראשון לגמילת הילדה מחיתולים (אולי יש משמעות...)

15/07/2016 | 01:18 | מאת: דודי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים