הרחבת כליות לתינוק בן שנה ו-5 חודשים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

06/04/2016 | 15:42 | מאת: גלית

שלום, אתמול עשיתי לבן שלי אולטראוסנד כליות, לפיו יש לו הרחבת כליות. רוחב הכליה השמאלית 1.5 ס"מ. הטכנאית שאלה אותי מספר פעמים אם לא נאמרלי כלום על זה במהלך ההריון, ואכן לא נאמר לי. היא הפנתה אותי להמשך בירור מול אורולג. מה זה אומר? אני צריכה להילחץ מזה? חוששת מאוד!!!

06/04/2016 | 16:21 | מאת: גלית

כליה ימנית גודל 6.7 ס"מ פרנכימה בעובי ממוצע 0.8 ס"מ שמורה הודגמה הרחבה מינימלית של אגן הכלליה לא הודגמו תהליכים לא הודגמו אבנים כליה שמאלית בגודל 7.5 ס"מ פרנכימה בעובי ממוצע 0.9 ס"מ שמורה הודגמה הרחבה של מערכת מאספת אגן הכליה ברוחב 1.5 ס"מ הודגמה התרחבות קלה של הגביעים ללא התרחבות של האורטר לא הודגמו תהליכים לא הודגמו אבנים

אני חושבת שהמקום לקבל הסברים מתאימים הוא בהקשר הקליני בביקור אצל נפרולוג ילדים

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים