דם בשתן, תינוקת בת שנה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

22/03/2016 | 20:14 | מאת: אלינור

ערב טוב, אני ממש חוששת. חיתלתי את הקטנה הערב ושתן היה בצבע וורוד, היו גם חתיכות חומות שראו כמו דם שנקרש האזור היה ממש מגורה, והילדה לא היתה נינוחה בעת ההחלפה. אני חייבת לציין ששלוש שעות לפני כן בהחלפה הקודמת היא עשתה יציאה גדולה ממש שהגיעה גם לפות, אחרי שטיפה האזור לא היה מגורה כלל.

אם זאת תינוקת שיונקת בלבד והיא בת חדשים ספורים- חדשיים שלשה יתכן והצבע הורוד נובע מגבישי חומצה אורית שמופרשים בעודף בגיל הזה. אבל אם זה חוזרת על עצמו ויתר התנאים לא מתקיימים כפע שפרטתי לעיל כדאי לבצע בהקדם בדיקת שתן. בכל מקרה מחר בבוקר כדאי לשלוח. חשוב לשים לב לערנות חוורון תאבון של הילדה ואם באלו יש יריגות לגשת כבר כעית למיון

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים