ילדה בת ארבע שמרטיבה בלי סוף

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/03/2016 | 20:15 | מאת: מרים

יש לנו ילדה בת ארבע שכל השנה האחרונה מרטיבה מספר פעמים ביום, וגם בלילה. עשינו לה בדיקות דם, שתן וצילום אולטרסאונד והכל תקין. האם זה אומר שמדובר על משהו רגשי או שיש מה להמשיך בבירור רפואי?

רצוי לוודא שהילדה לא סובל מעצירות שמקשה על השליטה על כיס השתן וגם לבצע בדיקת שתן לברר יכולת ריכוז השתן . כדאי לבדוק גם אם באולטראסאונד נבדקה התרוקנות כיס השתן. יש ילדות רבות בגיל זה שאינן מתרוקנות עד הסוף ולכן יש כל הזמן שארית שתן בכיס וגם מתאפקות מללכת להתרוקן ומכאן שביתר קלות יש להן סריחת שתן ללא שליטה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים