תוצאות אולטרסאונד ילד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

01/03/2016 | 11:40 | מאת: טובטוב

שלום ילד בן שנתיים ו3 חודשים. עשינו אולט כליות ( כי היתה הרחבה קלה של המע המאספת ואנחנו במעקב) תוצאות עדכניות: כליה שמאלית – בגודל : 7.4 ס"מ. פרנכימה שמורה, הרחבה של מערכת מאספת אגן וגביעים ואורטר עליון, אגן ברוחב 0.32 ס"מ. לא הודגמו תהליכים. לא הודגמו אבנים. לא הודגמו הסתידויות פתולוגיות. כליה ימנית – בגודל : 7.2 ס"מ. פרנכימה שמורה, לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת. לא הודגמו תהליכים. לא הודגמו אבנים. לא הודגמו הסתידויוית פתולוגיות. שלפוחית שתן – קיבולת רגילה, דפנות חלקים. לא הודגמו אורטרים דיסטליים מורחבים רציתי לדעת באיזה מצב זה ? ומה נדרש מאיתנו לעשות ? האם זו בעיה ?

כפי שציינת היתה הרחבה מסוימת קודם והיא נותרה בכליה אחת- לפי התעוד מדובר בהרחבה קלה. מומלץ יעוץ נפורלוג והמשך מעקב

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים