אגני כליות מורחבים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

28/01/2016 | 20:30 | מאת: אילנית

היי אני בשבוע 25 בu.s חוזר עדיין יש הרחבה בצד שמאל 8 ממ צד ימין 5 ממ לפי האחוזון 90 אחוז רציתי לדעת אם זה ימשיך לעלות עד הלידה מה אפשר לעשות כי חודש שעבר זה היה 7 ממ בשמאל אני מפחדת שימשיך לגדול? והאם חובה לעשות דיקור מי שפיר בסך הכול כמות מי שפיר הייתה תקינה וגם שאר הממצאים תודה .

קשה לנבא לאן פני ההרחבות מועדות אבל בד"כ בשליש האחרון של ההיריון ההרחבה גוברת במידה מסוימת כי העובר מיצר יותר שתן. תלוי בסיבה של ההרחבה- אם מדובר בהבשלה איטית של תנועתיות הצנרת הכליתית או הפרעה מבנית מולדת. לגבי דיקור מי שפיר כעת מאוחר ממילא וניתן לבצע זאת רק אחרי שבוע 32 . צריך לעקוב אחר הממצאים הכליתיים ולהחליט בסמוך למועד זה. חשוב גם לוודא שכל המערכות האחרות תקינות בסקירה המורחבת שכנראה כבר בוצעה בשלב זה. ובכלל לקבל יעוץ נפרולוג ילדים בצורה מסודרת

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים