האם דלקת בדרכי השתן אצל תינוקת מחייבת US?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

05/12/2015 | 19:37 | מאת: רפי

שלום רב, בתי בת שנה וחודשיים סבלה מדלקת בדרכי השתן, ע"י אשריכיה קולי. טופלה באנטביוטיקה מתאימה והכל עבר. רופאת הילדים סבורה שלמרות שלא הייתה לה מעולם דלקת נוספת יש צורך בבדיקת אולטרה סאונד על מנת לשלול ריפלוקס ו/או נזק כלייתי. האם באמת נחוץ לבצע בדיקה זו על רקע של דלקת חד פעמית?

מאחר ובדיקת האולרטאסאונד אינה כרוכה בקרינה או אי נוחות כלשהי לדעתי רצוי שתהיה פעם אחת בדיקת אולרטאסאונד שתגדים תקינות כליות וגם שכיס השתן מתרוקן בצורה נאותה. הדבר מומלץ במיוחד אחרי אורע של זיהום בדרכי שתן עם חום שמחשיד שהתהליך היה ברקמת הכליה עצמה ובפוטנציאה יכול להשאיר צלקת=נזק בכליה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים