ניפרוטיק סינדרום

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

19/11/2015 | 14:10 | מאת: יסמין

שלום וברכה ד"ר קלפר! שמי יסמין,בני חלה בניפרוטיק בגיל 3 וטופל בהצלחה ע"י סטרואידים. בין הגילאים 3-11 ההתקפים באו בהפרשי זמן שבין שנה לשנתיים. בין הגילאים 11-13 בין סיום טיפול להתקף עוברים לערך חודשיים. אני חוששת וחרדה לגבי תכיפות ההתקפים בשנתיים האחרונים. אשמח לקבל את תגובתך ו/או דעתך בנושא בברכה

לרוב - בכ 70%- מהמקרים תדירות של ההתקפים יורדת משמעותית על להעלמות אחרי גיל ההתבגרות. הסיפור שאת מתארת קיים אם כי זה לא הכרח. שתי השאלות שחשוב לענות עליהן זה האם כעת במינון מלא של פרדניזון החלבון חולף לחלוטין - יורד לאפס? וגם אם הנער אכן מקפיד לקחת את הטיפול באופן קבוע כפי שהומלץ או - כפי שקורה לעיתים די קרובות בגיל הזה- "מקצר" מסלול

20/11/2015 | 09:54 | מאת: יסמין

תודה רבה על תגובתך המהירה. לגבי השאלות: 1.לאחר נטילת פרדניזון לרוב לאחר שבועיים השתן נקי מחלבון. 2.במידה ואכן הילד שוכח ליטול את התרופה בזמן,האם יש לכך השלכות כמו שתיארתי לפנייך במייל הקודם? בברכה

25/11/2015 | 13:42 | מאת: מירב

יסמין שלום אני אמא לילדה בת 5 כמעט שגם כן לוקה בתיסמונת אשמח מאוד להיות בקשר איתך / עם הורים נוספים המייל שלי : [email protected] אשמח להיות בקשר יום טוב מירב

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים