תוצאות מיפוי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

08/10/2015 | 18:38 | מאת: יעל ברק

שלום רב, בתי עברה בדיקת מיפוי כליות ואשמח לקבל חוות דעת בנוגע לתוצאות: (היא בת 4.5 חודשים) בוצע מיפוי כליות mag-3 בנוכחות משתן. הכלית הימנית מודגמת במנח אנטומע וגודל תקין עם פרפוזיה וריכוז תקינים. קיים פגם מילוי מדיאלי המתמלא הדרגתית במהלך הבדיקה כביטוי להידרונפרוזיס. לא מודגמת הפרעה משמעותית בניקוז. המערכת המאספת מקבלת צורת משפך אופיינית להיצרות בגובה upj אך כפי שתואר אין לראות הפרעה אורודינאמית משמעותית- בסוף הבדיקה מודגמת ראנציה מינימלית של השתן. כליה שמאלית במנח אנטומי ובגודל תקין עם פרפוזיה וריכוז תקינים, ייתכן הפרעה מינימאלית של אגן הכלייה גם בכלייה זו לא נראית הפרעה משמעותית בניקוז. תרןמה יחסית לתפקוד כלייתי- 49% מימים ו51% משמאל. תודה רבה על תשובתך.

09/10/2015 | 14:04 | מאת: חגית

הבת שלי חלתה בדלקת עליונה בדרכי השתן בגיל חודש וחצי עם הרחבה של אגן הכליה ומאז מצויה במעקב נפרולוגי. מאז הקפדתי לשטוף לה אחרי כל קקי ועד לגיל שנה היתה עם מטפלת בבית שהקפידה על כך. לא היו דלקות חוזרות. עכשיו התחילה מעון וביקשתי מהמטפלות להקפיד בשטיפה אחרי יציאה. היום כשחזרה מהגן החלפתי לה טיטול וראיתי שאזור הפות מלוכלך בקקי. כנראה לא ניקו כמו שצריך. אני לא יודעת כמה זמן זה היה כך. שאלתי כמה זמן לוקח לדלקת בשתן להתפתח עמ שאוכל לשלול קיום דלקת. כמו כן רוצה לדעת כמה זמן לוקח למעבר בין דרכי השתן התחתונות לעליונות אצל תינוק להיסגר ועד מתי היא חשופה לעליית הדלקת לכליות במקרה של דלקת חוזרת חלילה? אודה לתשובה מהירה כי אני מאוד מודאגת תודה רבה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים