כליות באותו צד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/03/2015 | 21:20 | מאת: שקד

שלום, לבתי שתי הכליות באותו צד. היום היינו אצל הנפרולוגית שלנו שאמרה שהכליה שאינה במקומה היא בגודל של כליה של יילוד והמליצה לעשות אולטרסאונד עוד 4 חודשים. האם גודל הכליה (4.5 ס"מ) מעיד שהיא לא מתפקדת היטב? כמו כן, הנפרולוגית אמרה שאם התינוקת אינה עולה במשקל כמו שצריך אז יש לפנות לרופא הילדים לצורך מתן קריאטנין ואלקטרוליטים. מדוע? תודה

כליה שאינה במיקום הטבעי שלה עלולה להיות כליה שהתפקוד שלה נמוך מהנורמה ולעיתים נמוך מאד. ברוב המקרים הכליה השניה לוקחת על עצמה את התפקוד של שתי כליות בצורה טובה ומוצלחת. אחת הדרכים לוודא באופן ברור את התפקוד של שתי הכליות היא בדיקת הדם שהרופאה התכוונה שכוללת מדדים כגון קראטינין ומלחים בדם.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים