חלבון ותפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

21/01/2015 | 11:00 | מאת: רינה

שלום דוקטור רציתי לדעת עם כמות חלבון באיסןפים יכולה לתת לי נותנת אינדקציה על מצב הכליות לפני שנתיים עשיתי ביופסייה עקב חלבון שנמצא במקרה ועלה בכמה חודשים מ400 מג ל1200 בביופסיה נמצא סי 3 גי N לא היו הצטלקויות אני לוקל 10 מג רמיפריל ועדיין באיסופים חלבון בין גרם לגרם וחצי איך אפשר לדעת אם הכליות שנתיים מהביופסיה מצולקות האם יכול להיות 2 גרם חלבון וירידה בתפקודי כליות ? תודה על עזרתך

את התפקוד הכליתי אפשר לברר לפי הקראטינין בבדיקות הדם. כמות החלבון בשתן תלויה גם בשליטה בלחץ הדם וגם בכמות המלח שצורכים וגם במידת עודף המשקל - כי כולם משפיעים על התפקוד הכליתי ועל הפרשת החלבון בשתן

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים