אגן כליה מורחב 28 ממ- ניתוח?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/12/2014 | 19:05 | מאת: רוית

הי, האם יתכן מצב שלבן שנתיים חלה, תוך 3 חודשים, הדרדרות מ19 ל 28 ממ, ולא יצריך ניתוח? עברנו אולטרסאונד ורק עוד המון זמן מורט עצבים, רופא ישיב מסקנותיו השתן יצא תקין ומעולם לא סבל מדלקות יש תרחיש שעדיין יסתדר מעצמו?

הרחבה של 28 מ"מ של אגן כליה בגיל שנתיים מהווה הרחבה משמעותית על פניו. אבל כדי לחוות דעה צריך להכיר את מכלול הנתונים והשתלשלות הענינים וכמובן להלחליט אם יש בדיקות נוספות שיכולו לתת תשובה לגבי חומרת ההפרעה התפקודית בכליה עם ההרחבה. מומ לץ לנסות שוב להגיע לשיחה ישירה עם הרופא המטפל . יחד עם זאת למרות שהדאגה מובנת אם הילד מרגיש טוב וכל הנתונים תקינים שבוע-שבועיים עיכוב לא אמורים לשנות את המצב. כמובן מומלץ להיות בקשר גם עם הרופא ילדים המטפל של הילד שיכול לכוון אתכם

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים