אריתרוציטים 10

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/12/2014 | 16:05 | מאת: גלית

שלום רב, רציתי בבקשה לשאול,האם תוצאה של 10 אריתרוציטים למיליליטר היא תוצאה שנחשבת תקינה בילדים? (בת 3 ). אודה לתשובתך בהקדם, מודאגת

בכל גיל עד 10 אריטרוציטים(כדוריות אדומות) למיקרוליטר זה תקין - אבל זאת בדקיה לא מדויקת כי היא למעשה מבוססת על תגובת צבע. אם יש ספק רצוי לחזור על הבדיקה וגם לבקש מיקרוסקופיה- אז מסתכלים במיקרוסקופ ועד 3 כדוריות אדומות (ולפי אחרים עד 5 בשדה ) זה תקין. הבדיקה בסטיק שאתה מצטט יכולה להיות מושפעת מריכוז השתן ומחומרים אחרים ולעיתים זה רק גירוי מקומי שניתן להבחין בו בעין

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים