הרטבת לילה-גיל 4

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

02/11/2014 | 12:06 | מאת: דיתי

שלום לכל מען דבעי :) ביתי בת ה-4 גמולת יום מגיל שנתיים וקצת. אולם בלילה עדיין מרטיבה, לעיתים אפילו 3 פעמים. הבנתי כי ישנו הורמון האחראי לעצירת השתן בשלפוחית/בכליות והוא מבשיל בין גיל 4-6. האם זה נכון? האם לדעתכם זוהי בעיה או שמה דבר תקין ועד גיל 6 אין לי מה להתעסק בזה? תודה על התשובה !

הרטבת לילה פיזיולוגית( בתחוום ההבשלה הטבעי והמקובל) ב עד 15-20% מהילדים בגיל זה ואפיללו יותר. אם השליטה ביום תקינה הן על שתן והן על צואה ואין קישים או הפרעות אחרות בשליטה על סוגרים זאטת לא בעיה. ההורמון אכן מופרש בלילה וקיים מאז הלידה אך ההפרשה המוגברת בלילה שמאפשרת את ריכוז התשן אכן מבשליה עם הזמן. אפשר לעזור לענין ההרטבה בלילה ע,י כך שלא שותים הרבה החל משעתתיים טרם השינה וגם מקפידים להתרוקן לעיתים קרובות ומספר פעמים בשעה טרם השינה

07/11/2014 | 01:05 | מאת: דיתי

האם זה בסדר לחכות עוד שנה-שנתיים כדי לתת לזה לעבור באופן טבעי?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים