איסוף שתן 24H - קריאטינין נמוך מאוד!

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

26/10/2014 | 15:47 | מאת: יעל

שלום, לבני בן ה- 4.5 יצאו התוצאות הבאות בבדיקות שתן: איסוף שתן 24H: PROTEIN- URINE 24h 39 mg/24h טווח 0-150 CREATININE- U 24h 371 mg/24h טווח 800-2000 CREATININE- U SAMPLE 41.2 mg/dl PROTEIN- U SAMPLE 4.3 mg/dl REMARKS (GENERAL) Order Comments ---------------------------------------------------------------------- URINE 24h ערכי ייחוס - במצב מנוחה REMARKS (GENERAL) נפח: 900 בדיקת שתן רגילה: NORMAL GLUCOSE - U STRIP BILIRUBIN- U STRIP NEG KETONES- U STRIP NEG SPECIFIC GRAV-U STRI 1.011 טווח 1.001-1.030 PH- U STRIP 5.0 טווח 4.8-7.4 PROTEIN- U STRIP NEG UROBILINOGEN-U STRIP NORMAL ERYTHROCYTES-U STRIP NEG NITRITE- U STRIP NEG LEUCOCYTES - U STRIP NEG. שתן ביוכימיה: PROTEIN/CREAT RATIO 0.09 טווח 0-0.2 מה המשמעות של קריאטינין נמוך?? (לא נתבקשנו לעשות בדיקות דם) אודה על תשובה, יעל

כל בדיקה צריכה לעבור תמיד הערכה בהקשר הקליני בו היא בוצעה- אבל באופן כללי אומר שהבדיקות תקינות. קראטינין נמוך בשתן מתאים למסת השרירים הנמוכה של ילד בן 4.5 שנים כמובן צריך ליחס את זה למשקלו הנוכחי. בכל מקרה רצוי לחזור לרופא שהמליץ על הבדיקות

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים