פענוח תוצאה לבדיקת הורמון ADH

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

04/09/2014 | 19:09 | מאת: שירי

שלום רב, בני בן שנה ו-9 ח' - עקב שתיה מרובה ומתן שתן רב ביצענו בדיקת אוסמולליות בשתן ונתקבלה התשובה הזו: m0sm/k 108 לאחר מכן נשלח לבדיקת דם להורמון ADH והתקבלה תשובה לאחר כחודשיים: 0.5> (ללא כל פירוט נוסף) בינתיים עברנו לגור בארה"ב, הרופא ילדים פה ביקש שאעדכן מה התוצאה.הבנתי שהתוצאה נחשבת נמוכה מבחינת הטווח. שוחחתי עם רופאת הילדים שלנו מישראל ולא היתה אחידות בדעתה האם התוצאה סבירה-תקינה שכן זה לא משהו נפוץ..ברצוני לדעת האם התוצאות תקינות ולסיים כאן או שיש צורך בהמשך מעקב?תודה

השאלה החשובה ביותר היא מה קורה עם הילד? האם הוא זקוק לשתיה בצורה יוצאת דופן? וגם אפ מגבילים אותו בשתיה הוא יורד במשקל? ברוב המקרים את האבחנה של חסר וולו חלקי של הורמון גדילה לא עושים לפי רמות של ההורמון עצמו- ADH אלא במבחן צמא בו מונעים מהילד שתיה במשך 6-12 שעות תחת השגחה צמודה של רופא ולוקחים דגימות דם ושתן בזמנים קצובים כדי לבדוק אם אכן יש בעיה בריכוז השתן למרות שלא נכנסים נוזלים לגוף ואז גם רואים עליה באיכוז המלחים בדם. כך שהרמה של ADH עצמו פחות חשובה כי זו בדיקה מאד רגישה. בגיכום מומלץ להגיע למרכז טוב עם אנדוקרינולוג ונפרולוג ילדים מומחה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים