כליה שמאלית קטנה מהימנית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

26/08/2014 | 11:30 | מאת: אבא

שלום רב, הבת שלי בת 9 ונשלחה לבדיקת us עקב כאב בבטן שנמשך כשלושה שבועות שבינתיים עבר באופן ספונטני. תוצאות הבדיקה תקינות למעט שנרשם שהכליה הימנית בגודל ומבנה תקין ואורכה 11.8 סמ וללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס. על הכליה השמאלית נרשם, קטנה יחסית מהימנית, אורכה של השמאלית 9.5 סמ וללא עדות לאבנים ואו הידרוניפרוזיס. מומלץ להמשיך בירור נפרולוגי. בעבר לפני כחמש או שש שנים היו לה פעמיים דלקת בשלפוחית השתן שלוותה בצמרמורות וחום גבוה שחלפו לאחר טיפול אנטיביוטי והן היו בהפרש של שלושה חודשים זו מזו. האם יש סיבה לדאגה? ממה ההפרשים בגודל יכולים לנבוע? אודה לתשובתך המהירה והמלומדת... אבא

סליחה על עיכוב.. הפרש בגודל הכליות מותר בד,כ עד 1 ס"מ כשלרוב הכליה השמאלית מעט גדולה מהימנית. זה המצב במבוגר. בילדים מן הסתם ההפרש בין הכליות יותר קטן. כשכליה יותר קטנה זה מצביע שהיא לא התפתחה טוב עוד טרם לידת הילד וקרוב לוודאי התפקוד שלה יותר ירוד. לגבי הבת שלך יכול להיות שההכליה של 9.5 ס"מ היא אכן כליה כזאת ויתכן שעל בסיס המבנה שלה הלא תקין היתה יותר חשופה לזיהומים כפי שאת מתארת שקרה ומאירועים אלו היא ניזוקה אף יותר. יתכן מאד שהכליה השניה שהיא נמדדה יחסית גדולה לילדה בת 9 שנים עושה כבר פיצוי וזה מצוין. רצוי מאד להגיע למעקב נפרולוג ילדים לניטור לחץ דם ץפקודי כליה וחלבון בשתן והמשך הדרכה והסברים. מדובר במעקב בלבד אך הוא חשוב מאד לגבי כל מי שיש לו פחות משתי כליות שלמות.

06/09/2014 | 21:40 | מאת: אבא

תודה על התשובה. אם אכן מדובר בכליה שהתפתחה בצורה לא תקינה עוד טרם הלידה, האם לא היו אמורים לראות זאת בסקירת המערכות השניה שנעשתה ושבה הכל היה תקין?

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים