כליה אגנית עם ציסטות בעוברית

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

18/08/2014 | 14:46 | מאת: דפנה

שלום רב אני בהריון שבוע 28. בסקירה ראשונה נצפתה כליה אגנית קטנה ואקוגנית. בסקירה מורחבת נצפתה כליה אגנית עם 3-4 ציסטות. סקירה האחרונה לפני כשבועיים הכליה האגנית היתה נם ממצא ציסטי גודל 15 ממ ועוד ממצא ציסטי קטן ליד. יש לציין כי כליה שנייה במקום ותקינה. מי שפיר וציפ גנטי תקין. כמות מי שפיר תקינה. האם הממצא של הציסטות מדאיג? מה משמעותו? היש סיכוי שייעלמו? האם הכליה יכולה לתפקד רגיל במידה ויש ציסטות? תודה רבה על תשובתך. דפנה.

כליה שאינה במיקום האנאטומי שלה עלולה להיות כליה שלא התפתחה בצורה תקינה מתכתחילה ובמיוחד אם יש בה ציסטות. מומלץ גם יעוץ של נפרולוג ילדים בהמשך עם תואצות של סונר חדש למעקב

21/08/2014 | 15:29 | מאת: דפנה

תודה על תגובתך דר. שכחתי להוסיף כי הנפרולוג ילדים שצפה באולטרסאונד אמר כי לדעתו אלו אינן ציסטות אלא הרחבות. הייתכן? ומה אז זה אומר? תודה מראש. דפנה.

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים