בת שנתיים

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

29/07/2014 | 11:54 | מאת: אפרת

בתי בת השנתיים , בגיל חודשיים היה לה דלקת בשתן ומאז ועד היום לא היה לה , היא במעקב אצל נפרולוגית , כי בפעמים הקודמות היה לה גודש בקליה , פעם בצד ימין ואחר כך בצד שמאל . והשבוע עברה שוב בדיקת U.S לדרכי השתן התוצאות - כליה ימנית- תקינה בגודלה .באורך 6.1 ס"מ. רוחב אגן הכליה - 0.8 ס"מ. כליה שמאלית : תקינה בגודלה באורך 6.7 ס"מ . רוחב אגן הכליה 0.9 ס"מ . רציתי לדעת מה זה אומר ? האם יש בעיה ? ולמה הרופאה שעשתה את הU.S אמרה שלא ממש תקין ? ומה מזה נקרה

הרחבת אגני הכליות יכולה להיות שלב התפתחותי -הבשלתי של מערכת השתן ויכולה להיות גם סימן של רפלוקס-חזרה של שתן לכיוון הכליות. במידה ואין זיהומים חוזירם בדרכי שתן אין משמעות לנוכחות הרפלוקס אבל אם יש כן זיהומים חוזרים חשוב לוודא זאת ושקול טיפול מתאים. מאחר והילדה במעקב נפרולוגי יש להניח כי נקודות אלו נמצאות במעקב ושיקול הדעת נעשה. רצוי לשוחח על כך עם הנפרולוגית שמטפלת ומכירה את הילדה

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים