אגני כליה מורחבים בהריון

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

27/07/2014 | 12:16 | מאת: מאיה

ד"ר רוקסנה שלום, הינני בהריון בשבוע 36,עובר זכר. בסקירה שניה התגלתה הרחבת אגני הכליה של 7-6מ"מ. במעקב לאחר 3 שבועות 8.5-10 ו- 5.5-6.5 מ"מ צד שני. פרנכית שמורה. צינור שתן מורחב.נשלחתי להתייעצות לפני הלידה , אך אין תורים בקרוב. רציתי לדעת מה המשמעות של ההרחבה כזאת? האם היא יכולה לפגוע בתפקוד הכליות?מה זה אומר שצינור שתן מורחב? איזה מעקב נדרש עכשיו?מאוד מודאגת.. תודה.

מתנצלת על איחור מסיבות טכניות משערת שילדת כבר. רצוי לחזור על סונר הכליות לאחר הלידה ולהגיע ליעוץ נפרולוגי

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים