הרטבת יום/לילה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה ילדים

11/01/2013 | 19:55 | מאת: שרון

שלום, היכן מומלץ להתחיל ולבדוק/לטפל בבעית הרטבה אצל ילד בן שמונה, נפרולוג או אורולוג ומדוע? תודה מראש, שרון

גם רופא הילדים של הילד יכול להתחיל את הברור הראשוני ע"י ביצוע מספר בדיקות פשוטות כולל בדיקת שתן כללית כולל משקל סגולי בשתן ראשון של בוקר לפני שהילד הספיק לשתות או לאכול משהו באותו בוקר וע"י סונר כליות ושלפוחית. רצוי גם להתרשם אם הבעיה ידועה במשפחה לדוגמא אצל ההורים -אם גם הם "התמהמהו" עם הגמילה הסופית. אם יש גם הרטבה ביום צריך לברר נושא של התאפקות בהטלת שתן וגם עצירות. אם אחרי ברור ראשוני זה רופא הילדים מחליט שיש צורך בהמשך יעוץ מומחה לדעתי רצוי יעוץ נפרולוג כי ברוב המכריע של המקרים הבעיה אינה נפתרת בניתוחכך שעד להשלמת כל הברור גם המעמיק יותר רוב הסיכויים שלא יהיה צורך במיומנות ניתוחית ששמורה לאורולגים בלבד- נפרולוגים לא מבצעים ניתוחים

12/01/2013 | 02:10 | מאת: שרון

היום היינו במיון בשניידר עקב כאבים עזים באשך (בפעם השניה מזה שבועיים)נשללה האפשרות של תסביב האשך אך האורולוג הבודק אמר שישנה אפשרות לתסביב תוספתן האשך, זימן אותנו למעקב ביום א' במרפאת האורולוגיה ובהמשך לעידכון שלי אותו על מצב ההרטבה (ההרטבה קיימת מאז ומתמיד ביום בשליטה מסויימת ובלילה ללא שליטה ולעיתים, התחתון מוכתם בצואה) אמר שכדאי לבדוק ולטפל בבעית ההרטבה במרפאה האורולוגית. בעקבות תשובתך נראה שברור/טיפול אורולוג עלול להביא לניתוח. שאלתי האם הברור במרפאה האורולוגית אינו כביכול מעבר לשלב ב' טרם נעשה בירור נפרולוג? בתודה מראש, שרון

מנהל פורום נפרולוגיה ילדים